Predškolska ustanova

Studio za decu Zmaj

Predstavljanje Predškolske ustanove »Studio za decu ZMAJ«

Predškolska ustanova »Studio za decu ZMAJ« nalazi se u Profesorskoj koloniji, mirnom porodičnom kraju u širem centru Beograda. Funkcionalni objekat od 370 m2 podeljen je na celine koje su prilagođene potrebama različitih uzrasnih grupa: jaslena grupa (1-2,5 godine), mlađa srednja grupa (2,5-4 godine), starija srednja grupa (4-5,5 godina), predškolska grupa (5,5 godina).

Rad u malim grupama

Osnovna karakteristika našeg vrtića, po kojoj smo prepoznatljivi skoro tri decenije našeg postojanja, je rad u malim grupama. Praksa je pokazala da rad u malim grupama garantuje bolju pripremu dece za izazove školskog obrazovanja, zbog stečenih veština učenja, izgrađenog samopouzdanja i razvijene asertivne komunikacije.

Obrazovni program

Obrazovni program našeg vrtića, koji uključuje i autentični program pripreme predškolaca za polazak u školu, akreditovan je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. U realizaciji programa učestvuje tim sastavljen od profesionalnih vaspitača, logopeda, profesora stranih jezika, saradnika za fizičku kulturu, fizioterapeuta, medicinske sestre i nutricioniste.

Dodatne aktivnosti

Dva puta mesečno tokom radne godine organizujemo naučne radionice u saradnji sa Naučno-Edukativnim Centrom. Radionice su prilika za roditelje da se upoznaju sa projektima koji se realizuju u našem vrtiću.

Interakcija sa Roditeljima:

Organizujemo specijalne sesije koje uključuju radionice sa roditeljima i javne časove, gde roditelji mogu da vide i uče o tome šta njihova deca rade svakodnevno.
Kako bismo roditeljima približili našu svakodnevnu rutinu i aktivnosti, omogućavamo im da, po dogovoru sa vaspitačima, provedu jedan dan u vrtiću. Tokom tog dana, roditelji mogu aktivno učestvovati u svim dešavanjima i bolje razumeti kako funkcioniše naš vrtić.
Ovaj pristup omogućava roditeljima da steknu detaljan uvid u edukativne metode i aktivnosti koje promovišemo, čime se jača veza između vrtića i porodica koje su deo naše zajednice.

Međunarodna saradnja

Godinama unazad, Studio za decu ZMAJ učestvuje u međunarodnom projektu “Mahnimo svetu” – “Say hello to the world” sa nekoliko uglednih predškolskih ustanova iz regiona (Maribor, Radeče – Slovenija, Pula – Hrvatska), a više od jedne decenije traje saradnja sa AIESEC (Globalna platforma za međunarodnu praksu i volontersku razmenu – https://aiesec.org).
Dodatni programi
Međunarodna saradnja
Dodati u saradnji sa Sai hello to the Vorld – u spisak vrtića iz gradova regiona i Starše – Republika Slovenija, ali i sa vrtićem iz Litvanije – grada Kaunasa; i ove radne godine sa vrtićem iz daleke Indije, koji se nalazi u gradu DINDIGUL – na jugu Indije, u državi Tamil Nadu.

Posebne pogodnosti

Posebno ističemo da osim prostorija za boravak dece i realizaciju obrazovnog programa, vrtić poseduje i akreditovanu kuhinju koja